maanantai 25. lokakuuta 2010

Alaosaston hakupäivä

Tänään olimme Hessun ja Piinan kanssa alaosaston järjestämässä hakupäivässä, jossa oli kouluttajana Anu Kippola. Paikkana oli Höstves ja päivä oli aurinkoinen ja kävi pieni tuulenvire. Oli Teron vuoro ohjata Piinaa ja sille otettiin tuulta apuna käyttäen ensin pari reaktiota ihan vain kävelemällä koiran kanssa tuulen alapuolella ja päästämällä se maalimiehen luo kun se saa hajun. Ne menivät hyvin ja osasihan se Piina nenääkin käyttää vaikka tähän mennessä oli tehty vain näkölähtöjä tyynellä ilmalla. Sen jälkeen Piinalle otettiin vielä makkararinkiä ja opeteltiin siinä samalla olemaan nätisti maalimiehen luona. Kuvatodisteita makkararingistä: 




Hessun kanssa halusin ensimmäisellä kierroksella treenata pitkiä, suoria pistoja ja niitä tehtiin neljä. Tärkeintä olisi tehdä itselle selväksi millaista pistoa aikoo koiralta vaatia ja puuttua asiaan heti jos se poikkeaa liikaa suunnasta. Kierroksen lopuksi Hessulle otettiin vielä yksi motivoiva näkölähtö, niitä ei oltukaan tehty ties kuinka pitkään aikaan. Kaikki maalimiehet palkkasivat Hessun oma-aloitteisesti vaihtelevan ajan jälkeen ja menin puoleen väliin vastaan. 

Anun mielestä Hessu osaa kyllä edetä pistoilla riittävän suoraan ja oli sitä mieltä että jatkossa Hessulle tulisi tehdä haastavia treenejä, joissa se joutuu oikeasti käyttämään nenäänsä ja päättelykykyään ja pikkuhiljaa kokeilla myös rakentaa sille kestävyyttä jos se vaikka joskus jaksaisi pidemmänkin radan. Tähän Anu antoi vinkiksi ottaa treenin aluksi kaksi maalimiestä kokeenomaisesti pistottaen ja sen jälkeen, koiran jo väsyttyä, ottaa sille vielä kaksi maalimiestä apuja käyttäen. 

Toisella kierroksella Hessulle otettiinkin sitten tehotreeniä hankalasti sijoitettujen umpipiilojen kanssa, joita oli yhteensä kuusi. Piilot olivat erilaisia kankaita tai pressuja ja ne oli sijoitettu vaihtelevien matkojen päähän, osa ihan keskilinjan viereen. Muutamien piilojen kanssa Hessu joutuikin oikeasti tekemään töitä että sai piilon paikannettua ja keksittyä miten pääsee ilmaisemaan kivien väliin yms eli treeni oli siltä osin hyvin onnistunut. Tälläkin kertaa maalimiehet palkkasivat Hessun oma-aloitteisesti ja menin hakemaan sen joko puolesta välistä matkaa tai piilolta.   

Kaiken kaikkiaan päivä oli molempien koirien suhteen oikein onnistunut, saatiin vihdoinkin Piinalle tuulesta apuja ja Hessu toimi oikein kivasti ja oli myös hyvin hallinnassa siirtymisten aikana.