keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Ei oo helppoa viimeisen ykkösen saaminen...

Eilen oltiin taas avoimen luokan tokokokeessa Hessun kanssa. Paikkana Kannus ja lämmitetty sisähalli, jossa ei saanut olla kenkiä jalassa eli sukilla mentiin. Jälleen kakkostulos ja tällä kertaa se oli sitten liikkeestä seisominen, mikä meni nollille ja pilasi mahdollisuudet ykköstulokseen.. Paikallamakuu oli suht ok, hieman Hessu taas lauleskeli mutta ei sentään haukkunut, siinäkin ollaan menty eteenpäin. Seuraamisessa unohdin vasemmalle kääntyessä antaa Hessulle vinkin (kääntää päätä) ja niinhän se sitten luuli että tulee täyskäännös ja lähti kiertämään. Muutenkin käännökset meni aika huonosti mutta sitten taas muuten Hessu seurasi oikein nätisti ja oikeassa paikassa. Vire siis oli sopivan matala siihen että paikka pysyi hyvänä mutta toisaalta taas liian matala nopeisiin reaktioihin käännöksissä. Itse pitäisi kovasti kiinnittää huomiota oikeanlaiseen askellukseen ja rutiiniin käännöksissä niin ne olisivat koiralle helpommat.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo menivät hyvin mutta sitten liikkeestä seisomisessa Hessu ei reagoinut ensimmäiseen käskyyn ja liike meni nollille. Taisin itse mokata homman sanomalla käskyn väärään aikaan, yleensä kun sanon sen niin että koiranpuoleinen käsi liikkuu taaksepäin yhtä aikaa käskyn kanssa. Toistaessa käskyn teinkin sitten niin ja silloin Hessu seisahtuikin heti. Sekin tietysti saattoi vaikuttaa että viime kokeessa tapahtuneiden jäävien liikkeiden ennakoimisten takia ei niitä oltu nyt ennen tätä koetta otettu ollenkaan, jälkikäteen ajateltuna liikkeestä seisomisen olisi voinut pari kertaa tehdä, se kun on ollut aina muutenkin Hessulla vähemmän selkärangasta tuleva kuin liikkeestä maahanmeno.

Noudon kanssa oli myös hieman säätöä ja siitäkin lähti pisteitä pois. Kun heitin kapulan niin joku yleisössä olevista koirista innostui ja äänteli hieman, mikä sitten häiritsi Hessua ja sen piti hetki miehistellä kapulan luona, jonka takia sitten annoin uuden käskyn. Sitten kapulaa tuodessaan se oli senverran vielä häiriintynyt että tiputti kapulan maahan ennenkö ehdin ottaa sen siltä. Yleensähän Hessu ei ole muista koirista ottanut häiriötä mutta on näköjään senverran kade kapulastaan että siinä vaiheessa häiriintyi.

Kauko-ohjauksessa jouduin yhden kerran toistamaan käskyn, siinäkin huomasin että en sillä kertaa tehnyt käsimerkkiä ensimmäisellä kerralla tarpeeksi selvästi joten oma moka taas. Muuten kaukot meni suht hyvin, vähän taisi pylly liikahtaa viimeisellä käskyllä. Hyppy sitten meni taas tosi hyvin, hieman taisi olla vinoutta jossain asennossa, josta sitten lähti puoli pistettä pois.

Mitä nyt sitten tästä kerrasta tuli opittua oli se että oma henkinen valmistautuminen ja liikkeiden vielä kertaalleen läpi käyminen omassa päässä rauhassa vuoroa odottaessa on kaiken ydin, varsinkin kun kehässä jännittää senverran ettei siinä enää ajatus kulje kirkkaasti. Eli koepaikalle pitää mennä hyvissä ajoin että ehtii vielä tovin kaiken häslingin jälkeen istua rauhassa ennenkö pitää mennä kehään.

Nyt on sitten harkinnassa ilmoittaudummeko vielä tänä vuonna kokeisiin vai emme. Toisaalta olisi niin mukavaa saada se viimeinen ykköstulos nyt niin voisi sitten talven ja kevään taas keskittyä pk-tottikseen. Toisaalta tauko voisi tehdä hyvää ja ensi vuonna voisi sitten taas ilmoittautua kokeisiin tänne lähemmäs kotia ettei tarvitsisi ajella niin pitkiä matkoja vieraisiin koepaikkoihin.