keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Leiri- ja muita kuulumisia

Viime viikonloppuna olimme Saarijärvellä Sharleis/Zinko´s leirillä molempien koirien kanssa. Suurkiitokset siitä että Hessukin sai "vääränsukuisena" osallistua koulutuksiin! Lauantaina oli ensin koko porukalla tottista, jota koulutti Olli Kortelainen Kokkolasta. Hessulle tehtiin erilaisia häiriöitä seuraamiseen ja palkattiin kun kontakti säilyi/kun otti uudestaan kontaktin häiriön jälkeen. Lisäksi otettiin noutoa kilon kapulalla, johon Hessulla oli hieman liian löysä vire ja eteenmenoa, jossa pääsin hyvin korjaamaan ja ottamaan uusiksi sen kun Hessu lähti kaartamaan oikealle ensimmäisen lähetyksen jälkeen. Piinan kanssa leikittiin ensin pallolla (= Piina riehui itsekseen pallon kanssa) ja sen jälkeen otettiin luoksetulo, istumisia ja maahanmeno sekä seuraamista, mistä saimme kehuja vaikka oikeasti Piina pallon kanssa riehumisesta väsyneenä seurasi tavallista löysemmin. :D Tuo alkuun leikkiminen tuntui kuitenkin sopivan Piinalle hyvin sillä ei nyt vinkunut yhtään aluksi, mitä sillä on helposti tapana tehdä. Kuviakin otettiin molemmista koirista:





Sitten illalla käytiin Piinan ja Luka-veljen kanssa riehulenkillä, hauskaa näytti olevan :) 



Sunnuntaina olimme ensin hakumetsässä ja sen jälkeen pienemmällä porukalla tottistreeniä. Hakuporukkaa veti Eija Rantamäki. Maasto oli täkäläisistä maastoista sillä tavalla poikkeava että toisella puolella oli jyrkkä mäki. Hessu oli vuorossa ensin ja sille otettiin melko rankka treeni. Mäen Hessu juoksi hyvin ylös ja löysi etukulmassa olleen maalimiehen. Toiselle puolelle olikin sitten laitettu hämäykseksi tyhjä pressu, jonka Hessu toki sitten ilmaisi. Tulin pressun luo ja lähetin Hessun suoraan siitä vähässä matkassa olleen maalimiehen luo, jonka Hessu sitten ilmaisi hyvin. Tämän jälkeen päätettiin vielä lähettää Hessu samaan paikkaan uudestaan ja sitten se menikin suoraan maalimiehelle eikä enää pressun luo. Toivottavasti tuosta jäi jotain muistikuvia Hessulle ettei pelkältä pressulta saa palkkaa. :D Sen jälkeen Hessulle tehtiin useita pistoja ja korjattiin jos se lähti etenemään vinoon. Kolmas maalimieskin löytyi ja sen jälkeen otettiin rankan treenin loppuun vielä peräänjuoksu.

Piinasta näkyi selvästi vielä sen kokemattomuus eikä se vieraassa maastossa edennyt yhtä hyvin kuin tutuissa paikoissa etenee. Sille jouduttiin kaksi kertaa ottamaan ääniapu ja kolmas maalimies käytiinkin sitten Piinan kanssa viemässä paikalleen ja se tuntui sopivan Piinalle hyvin. Yleisenä ongelmana meillä on Piinan kanssa hakutreeneissä ollut sen taipumus turvautua silmiin silloin jos hajua ei heti tule ja nyt onneksi onnistuttiin välttämään se ettei silmillä etsimisestä tullut palkkaa vaan löydöt tehtiin nenää käyttäen. :)  Kuvassa Piina lähetyksessä.


Sunnuntain tottistreeneissä tehtiin sitten melko lyhyet ja innostavat treenit kaikille. Hessulle jäävät ja vauhtiluoksetulo ja Piinalle taas seuraamista ja luoksetulo. Kaiken kaikkiaan leiri oli hyvin antoisa ja sekä ohjaaja että koirat olivat leirin jälkeen väsyneitä ja tyytyväisiä. :)

Piina kävi myös viime kuussa ensimmäisessä näyttelyssään ja sai kotiin viemiseksi EH:n. Kaiken kaikkiaan olin kyllä todella tyytyväinen Piinan käytökseen näyttelypaikalla ja sitten käytiinkin vielä myöhemmin mätsärissä, jossa Piina oli sinisten pentujen kakkonen. :) Muuten ollaan Piinan kanssa treenailtu tottista, esineitä ja hakua. Ilmoitin Piinan myös Bh-kurssille ja kesäkuussa lampaita paimentamaan. Hessulle pitäisi kokeita silmällä pitäen nostaa virettä tottikseen sekä kestävyyttä maaston puolelle samalla kun treenataan lihaskuntoa. Piinan kanssa on haun osalta haasteena nenänkäytön opettelu ja hallinnan ottaminen mukaan suoritukseen. Jälkeä ollaan käyty tänä keväänä treenaamassa vasta kerran mutta eiköhän sitäkin vielä ehditä ennen alaosaston jälkipäivää, vapaa-ajan ongelmia meillä ei kyllä voi sanoa olevan. :D