sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Kuukauden vaihteen kuulumisia

Piinan lonkka- ja kyynärtulokset olivat tulleet KoiraNettiin ja A/A ja 0/0 olivat niinkuin oli odotettavissakin. :) Viime viikonloppuna olimme Lapualla pelastuskoiraleirillä, lauantaina treenattiin raunioilla ja sunnuntaina metsässä. Molemmat koirat olivat ensimmäistä kertaa raunioilla ja toimivat oikein kivasti, molemmille myös ammuttiin viimeisten harjoitusten aikana eivätkä reagoineet siihen mitenkään. :) Taisi olla ensimmäinen kerta kun Piina kuuli oikeita laukauksia. Sunnuntaina otettiin ensin partiointiharjoitukset jokaiselle koiralle erikseen ja iltapäivästä ryhmät järjestivät toisilleen simuloidun "oikean" etsintätilanteen. Yksi ryhmästä toimi ryhmänjohtajana ja ryhmillä oli tunti aikaa etsiä heille annettu alue. Meiltä etsintään osallistui Hessu, joka löysikin yhden eksyneistä häävieraista. Etsittävä alue oli vaikeakulkuista hakkuuaukeaa, joka oli Hessulle todella hyvää harjoitusta maastossa liikkumiseen, kuten myös rauniorata.

Tällä viikolla olikin sitten vuorossa VSPH:n FH-Seminaari. Olimme tällä kertaa Piipposen Martin ryhmässä ja pelloilla yhteensä kolmena päivänä. Hessulla meni kaikki jäljet huippuhyvin ja sille otettiin semman aikana ensimmäinen vieraan talloma jälki, ensimmäinen oikea harha ja ensimmäistä kertaa yli kolme tuntia vanha jälki. Niissä ei ollut mitään ongelmaa, ainoastaan esine-ilmaisu pitäisi saada kuntoon niin ehkäpä jo tänä syksynä päästäisiin kokeisiin. :) Kulmat ja tyhjät pätkätkin Hessu veti todella hienosti, toki jälkien ja tyhjien pituutta pitää vielä kasvattaa harjoituksissa ennenkö kokeisiin voidaan mennä. Peltojälki on kyllä oikein Hessun laji. :)

Piinalle oli ennen semmaa tehty ainoastaan pitkiä suoria, joilla on joka askeleella makupala ja nyt sille otettiin ensimmäistä kertaa kulmia, esineitä ja jätettiin osalta askelia makupala pois. Kulmat ja tyhjät kohdat meni tosi hyvin ja ihme ja kumma se meni myös esineellä käskystä maahan vaikka ohjaaja sitä ensin hieman epäili. :D Senverran on Piinalla etenemisvauhti hidastunut ja semman viimeisellä jäljellä jätti osan makupaloista syömättä että varmaankin siirrytään takaisin lihapulliin/makkaraan sen kanssa. Nythän meillä oli palkkana molemmille koirille natural menua ja esineillä lihapullaa. Häiriöitä pitää myöskin Piinan kanssa ottaa enemmän, ensimmäisellä jäljellä kun alussa säikähti kouluttajaa ja hypähti ilmaan, toipui siitä kyllä hyvin ja loppua myöden keskittyminen parantui huomattavasti. Hessulle olikin sitten häiriönä yhdellä jäljistä ihan läheltä mennyt juna, jota tyyppi ei noteerannut mitenkään. :D

Nyt ei olekkaan sitten tiedossa lähiaikoina mitään pitempiä leirejä, muuta treeniä sitten sitäkin enemmän ja varsinkin tottista pitäisi nyt ehtiä ottaa. En ole vielä ilmoittanut Hessua pk-mestiksiin mutta melko varmasti sinne ollaan menossa (haun avoimeen luokkaan siis), jossei nyt jotain katastrofaalista tapahdu ennen sitä. Voi kyllä olla että Hessu ei avoimen rataa vielä jaksa, varsinkin jos ilma on tälläinen kuin nyt. Pieni musta pilvi leijuu pään päällä myös Hessun terveyden suhteen kun se on nyt saanut kaksi kohtausta lyhyen ajan sisään, niitä ennen kun kerkesi olla jo pitkälle toista kuukautta väliä ettei niitä tullut. Saattaa myös olla ettei Piinan kanssa päästä Bh-kokeeseen vielä tänä syksynä, niin vähän ollaan nyt tottista ehditty ottaa enkä halua kuitenkaan liian aikaisin koetta yrittää. Bh-kurssille ollaan kuitenkin menossa sen kanssa jo nyt.

Videota raunioilta, ensin Hessu ja sitten Piina:


               
Videota FH-Semmasta, Hessulla esine-ilmaisun harjoittelua ja Piinalla vielä jäljellä makupala joka askeleella: