maanantai 14. huhtikuuta 2014

Niin se vaan Basenjikin haukkuu :D

Eilen oli mielenkiintoinen päivä kun lauman nuorimmainen, Duplo 2-vee kävi luonnetestissä. Testi oli Lapualla ja tuomareina Puputti ja Vuorisalo. Tässä tulos osa-alueittain:

Toimintakyky: -1 pieni
Terävyys: +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: -1 haluton
Taisteluhalu: -2 riittämätön
Hermorakenne: +1 hieman rauhaton
Temperamentti: +3 vilkas
Kovuus: +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: +++ laukausvarma

Yht. 98 pistettä.

Toimintakyky tuli pienenä yllätyksenä, kotona lauman kanssa D:n käytös on rohkeaa ja jopa röyhkeää. Testissä kuitenkin kelkka oli toosi jännä ja se sai pari haukkuakin irti Duplosta (Basenjithan ei hauku?!) ja hetken piti seistä paikallaan kelkan pysähdyttyä ennenkö uskalsi liikkua kelkkaa kohti. Myös temperamentista kuvittelin Duplon saavan arvosanan "erittäin vilkas" mutta tuomarit arvioivat sen ainoastaan vilkkaaksi. Melkoinen sähköjänis tuo meidän muihin koiriin verrattuna joka tapauksessa on ja huomaa lenkilläkin ollessa ihan kaiken, mitä ympäristössä tapahtuu.

Taisteluhalun arvosana hieman harmittaa emäntää, kotona kun Duplo tarttuu leluun vaihtelevasti tosikin hanakasti, testipaikalla ei ottanut leluihin kiinni vaikka liikkui kyllä lelujen perässä muuten. Muutenkin kotona ja treeneissä Duplo mielestäni ilmentää taisteluhalua riittävästi, toki kovin pitkiä jälkiä se ei esimerkiksi vielä ole joutunut selvittämään mutta nauttii selvästi lihastensa käyttämisestä esimerkiksi vetäessään isäntää suksilla perässä. Luoksepäästävyyden arvosana on se mitä D kotonakin ilmentää, vieraat ihmiset otetaan innolla vastaan. Laukauksiin Duplo ei reagoinut mitenkään. Testihän ei alunperin ole kehitetty Basenjin tyyliselle rodulle joten jännä oli käydä testissä ja oppia samalla uusia puolia Duplosta. Nyt tietysti hiukoisi ilmoittaa Legokin testiin vaikka sillä alkaa jo mielestäni olla turhan paljon ikää testiä ajatellen.

Tässä vielä videot testistä: