sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Tuloksia

Vähän päivitystä mitä on viime aikoina puuhailtu Piinan kanssa. Talvella meillä oli projektina tokokokeeseen osallistuminen. Vuokrattiin muutaman kerran lämmintä hallia niin päästiin kunnolla treenaamaan ja sitten koe 1.3. Seinäjoella, luokkana luonnollisesti alokas koska tämä oli meidän ensimmäinen tokokoe. Tuloksena 162 pistettä, eli ykköstulos. :) Siitä huolimatta että liikkeestä maahanmeno meni nollaksi, kyynärpäät menivät maahan vasta kun käännyin takaisin koiraan päin. Tässä eri liikkeiden pisteet:

Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 10
Seuraaminen kytkettynä: 7
Seuraaminen taluttimetta: 8
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0
Luoksetulo: 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10
Estehyppy: 9
Kokonaisvaikutus: 8

Seuraamiset meni minun makuuni vähän matalassa vireessä normaalisuoritukseen nähden enkä jännitykseltä tajunnut nostattaa Piinaa ennen vapaana seuraamista. Muuten olen tyytyväinen. Tuomari rokotti seuraamisissa pisteitä vinosta asennosta ja painamisesta. Liikeestä maahanmenon kanssa on ollut ongelmia joten ei ollut yllätys että kyynärpäät jäi ylös. Piinalla on viime aikoina tuntunut ruoka toimivan taas ekstrahyvin palkkana niin ehkä ruokapalkan käytön lisääminen auttaa noihin kyynärpäihinkin.

Viikko väliä ja taas ajelu Seinäjoelle, tällä kertaa näyttelyyn. Tuomarina oli Tarja Löfman ja tässä Piinan arvostelu:

"Mittasuht. tyypillinen, oik. kokoinen narttu. Päänlinjat saisivat olla yhdensuuntaisemmat. Otsapenger selvempi. Hyvä pigment. Oik. rakent. etuosa. Vielä hieman kapea rintakehä. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella. Valit. koiran väritys on epäpuhdas. Mustan värin tulisi olla kirkkaampi."

Tulos siis EH ja avoimen luokan 3. Tyytyväinen olen silti arvosteluun, väriä lukuunottamatta Piina oli tuomarin mieleen.

Ei tulokset vielä siihen lopu. Piinalta olettiin myös geenitestit Slovgenilta. Testasimme degeneratiivisen myelopatian ja lääkeaineyliherkkyyden ja tulokset olivat DM N/N, eli terve ja MDR1 +/- eli kantaja. Ihan tyytyväinen olen näihinkin tuloksiin.

Talven aikana ollaan hyvin edistytty myös hakutreeneissä pistojen suoruuden kanssa ja esineruutumotivaatio tuntuu taas olevan kohdallaan kun vaihdoin palkan nakkiin. :P

Tottiskenttäkin on sopivasti sulanut lumista. Nyt vain odotellaan juoksuja Piinalle ;)