tiistai 23. marraskuuta 2010

Suunnitelmia talveksi

Hessu kastroitiin vähän yli viikko sitten joten sen osalta on vietetty sairaslomaa ja treenitaukoa. Piinan kanssa sitten on käyty hakuharkoissa ja treenattu tottista kotona ja alaosaston pikkujouluissa päästiin myös treenaamaan vieraassa mattopohjaisessa hallissa, mikä meni tosi hyvin. Piina toimi jopa paremmin kuin kotona vaikka oli vieras paikka täynnä ihmisiä ja koiria. Vielä on kaksi kertaa hakua jäljellä ennen joulutaukoa, jonka aikana on sitten tarkoitus ainakin Hessun osalta pitää muutenkin treenaamisesta taukoa.

Joulutauon jälkeen on sitten suunnitelmissa talven aikana keskittyä hakutreeneissä tekemään Hessulle haastavia treenejä vaikeiden piilojen kera ja yrittää myös kasvattaa sen kestävyyttä. Toivottavasti säät sallivat treenaamisen mahdollisimman kauan! Lisäksi olimme vähän aikaa sitten kuuntelemassa teoriaa peko-koulutuksesta ja jos vielä talven aikana pääsisimme kokeilemaan rakennusetsintää niin se olisi mahtavaa.Tottiksen suhteen ajattelin talven aikana keskittyä taas seuraamisen motivaatioon ja oikeaan paikkaan sekä jatkaa leikkimisen harjoittelua. Tottakai myös mahdollisuuksien mukaan muitakin tottisliikkeitä niin että pysyvät nekin muistissa.

Piinan kalenterissa onkin sitten talven ajalle vaikka mitä. Pääasiana on jo aloitettujen tottisliikkeiden (seuraaminen, sivulle tulo, jäävät, luoksetulo, paikallamakuu) harjoittelun jatkaminen sekä leikkiminen. Lisäksi toivon että saisin talven aikana opetettua Piinalle myös noudon niin että keväällä voitaisiin aloittaa esineruudun harjoittelu. Hypyn alkeita matalalla hypyllä ajattelin myös ottaa. Hakutreeneissä talven ohjelmassa on apujen häivyttäminen sekä pistojen pituuden kasvattaminen ja erilaisten piilojen harjoittelu. Kotona on sitten tarkoitus opettaa Piina haukkumaan makupalapurkille käskystä sekä opettaa oikea ilmaisuasento ja paikka, jotta ilmaisu voidaan jossain vaiheessa yhdistää hakutreeneihin. Tulevaa bh-koetta varten pitäisi myös käydä kaupunkikävelyillä ja harjoitella kaupan seinään kiinni jättämistä. Niin ja pakko kai se on näyttelyjuttujakin harjoitella että kehtaa sitten keväällä mennä Vaasan kv:hin niin kuin on suunniteltu.

Piinan lista näyttää siis melkoisen pitkältä mutta onneksi sitten taas Hessulla lista on vastaavasti aika lyhyt. Helpottaa kyllä kummasti kun toinen koira on jo senverran pitkällä että periaatteessa osaa kaikki perusasiat. Treenaamisen lisäksi talvella on sitten suunnitelmissa käydä koirien kanssa hiihtämässä ja potkukelkkailemassa sekä tietenkin lenkkeillä metsässä ja myös jäällä kunhan sinne uskaltaa mennä.