sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Talvikausi alkaa..

Tänään piti olla jälkitreenit mutta ne jouduttiin perumaan lumen ja kylmyyden takia. Saa nähdä päästäänkö enää tänä vuonna jäljestämään ollenkaan vai saadaanko jäädä talvitauolle siitä hommasta. Toivotaan kuitenkin vähälumista talvea niin saisi mahdollisimman kauan käydä kentällä treenamaassa tottista. Olen kyllä ajatellut että voisi joulukuussa pitää ihan oikeasti treenitaukoa samalla kun hakutreenitkin on joulutauolla, tekisi varmasti hyvää. Ainakin Hessulle kun sen kanssa on tänä vuonna treenattu niin ahkerasti. Tuntuu myös vähän siltä että en enää ilmoita Hessua tänä vuonna tokokokeisiin, kyllä sen ehtii ensi vuonnakin. Sen sijaan Hessulle pitäisi varata aika eläinlääkärille pallien poistoon, toivotaan että kaikki menee hyvin! Vähän pelottaa millaisia vaikutuksia leikkauksella on Hessun luonteeseen ja karvaan mutta kyllä se kuitenkin varmasti on paras ratkaisu nyt kun on narttukin talossa eikä Hessua joka tapauksessa ole tarkoitus käyttää jalostukseen.

Piina on mukavasti rauhoittunut sisällä sen jälkeen kun (tutun collieharrastajan kanssa käydyn hedelmällisen keskustelun jälkeen) päätin että se on jo tarpeeksi vanha siihen että sillä ei tarvitse olla lupaa riehua sisällä. Jonkinverran olemme myös puuttuneet Piinan käytökseen Hessua kohtaan. Se kun oli pikkuhiljaa muuttunut röyhkeämmäksi, tyttö kun on nimensä mukainen. :P Nykyään meillä onkin aina iltaisin ollut kaksi erittäin seesteistä colliekerää nukkumassa olohuoneessa, kumpikin omalla pehmoisella pedillään. :) 

Hessulla on ollut taas ihan järkyttävä karvanlähtö, mistä sitä karvaa oikein tulee! Niinpä se joutuikin perjantaina pesulle ja kyllä nyt on turkki komea ja kiiltävä. :) Tuo peseminen vain on Hessulle aina koettelemus ja se ei varmaan taas moneen kuukauteen tule vapaaehtoisesti yläkerran pesuhuoneeseen.. Onneksi sitä ei tarvitse pestä kuin kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä..

Viikolla käytiin pentukurssilta Piinan kanssa kaupungissa kävelemässä, mikä meni tosi hyvin. Ihan eri koira (rauhallinen) kuin treeneissä ja niinhän se on tarkoituskin. :) Se oli tietenkin päivällä väsytetty rauhallisuuden aikaansaamiseksi ja lisäksi kurja keli saattoi hieman vaikuttaa asiaan mutta mitä pienistä, pääasia että se oli rauhallinen. :D Olin myös erittäin tyytyväinen siihen kuinka mutkattomasti Piina käyttäytyi toisten koirien läheisyydessä. Samanlaista treeniä tarvittaisiin Hessullekkin..

Tottistelemassa ollaan myös käyty tällä viikolla ja perjantaina oli kamerakin mukana. Hessun kanssa otettiin seuraamista, käännöksiä, noudot (avoimen luokan eli tasamaanoto kilon kapulalla) ja eteenlähetys. Aiemmin viikolla otettiin myös paikallamakuu toisen koiran suorittaessa ja sekin meni hyvin. Piinan kanssa otettiin sivulletuloja ja seuraamista ja aloitettiin myös liikkeestä seisomaan jäämisen harjoittelu. Istumista, maahanmenoa ja luoksetuloa on myös jo harjoiteltu aikaisemmin. Piina on kyllä varsin mukava koulutettava, motivoitunut ja fysiikaltaan taitava. Pyllyä käytetään käännöksissä kuin vanha taituri ja palkaksi riittää ihan normi nappula. :) Jos jonkun ominaisuuden saisin muuttaa taitavista puikkonokistani niin se olisi taipumus ääntelyyn. Kumpikin alkaa helposti vinkumaan tai haukkumaan innostuessaan ja olen yrittänyt nyt olla palkkaamatta siitä.. Jossain vaiheessa haaveilin viestin kokeilemisesta mutta taitaisi kyllä kummankin koiran kanssa se tyssätä tuohon ääntelyyn.. Saisi tehdä kovan työn että nuo saisi hiljaa odottelemaan vuoroaan. Tässä kuvasatoa perjantailta (Hessun kuvat on ennen perusteellista pesua ja furminointia ja sen kyllä huomaa turkista).