maanantai 24. tammikuuta 2011

Kuulumisia, yhteenvetoa ja suunnitelmia täksi vuodeksi

Hetki on taas mennyt edellisestä päivityksestä aikaa. Joulun ajan olivat koirat suurimmaksi osaksi treenitauolla ja oli kiva nähdä Piinastakin että kun ei koko ajan tehty jotain niin se selvästi rauhoittui sisällä. Muutenhan se on melkoinen perskärpänen, joka pomppaa ylös heti kun mamma lähtee liikkeelle.. :P

Nyt on sitten treenailtu Piinan kanssa ahkerasti keittiössä tottisliikkeitä ja edistytty mielestäni hyvin. Noudon alkeitakin on otettu naksuttimen avulla. Hakuilmaisua on myös harjoiteltu pihalla makupalapurkin kanssa ja Piinalta tuntuu tosi helposti lähtevän haukkua, mikä ei sinällään ole yhtään yllättävää, sitä kun lähtee muissakin tilanteissa helposti.. Ohitusten kanssa onkin lenkeillä ollut vähän säätöä viime aikoina kun Piina reagoi räkyttäviin koiriin aika voimakkaasti ja haluaisi haukkua niille. Jos jotain positiivista niin Hessun ohitukset sitten taas on parantuneet huomattavasti. Piinalle oliskin nyt tärkeää saada koirakontakteja ja etenkin päästä treenaamaan niin että on vieraita koiria paikalla, harmi että näin talvella ei ole säännöllisiä tottistreenejä!

Varsinaiset hakutreenit on tällä hetkellä tauolla mutta olimme vähän aikaa sitten pienemmällä porukalla ilmaisuja ottamassa ja ainakin tuon perusteella ei pallien poisto ole ainakaan millään lailla negatiivisesti vaikuttanut Hessun luonteeseen. Päin vastoin se tuntui olevan paremmin hallinnassa vaikka oli ihan intona tauon jälkeen treeneissä, toivottavasti sama jatkuu kun päästään kunnolla treenaamaan. Vähän huonojakin uutisia on Hessun suhteen. Se sai loman aikana epileptistyyppisen kohtauksen, rupesi vain yhtäkkiä kesken nukkumisen kouristelemaan. Kohtaus ei onneksi kestänyt kauaa eikä niitä ole ainakaan vielä tullut lisää. Verikokeet käytiin ottamassa seuraavana päivänä mutta niissä ei ollut mitään erikoista. Toivotaan ettei kohtauksia tulisi lisää.

Selkäkin Hessulla on ollut hieman jumissa leikkauksesta johtuneen pitkän sairasloman ja sen jälkeen tulleiden kovien pakkasten takia, jotka estivät kunnollisen ravilenkkeilyn. Kävimme Seinäjoella fysioterapeutilla ja nyt on taas ahkerasti lenkkeilty ja tuntuu että vähän on lihasta tullut jo takaisin takajalkoihin. Suunnitelmissa on myös kokeilla Hessulle kevyttä taakanvetoa hidasta kävelyvauhtia jos sillä saisi voimaa takajalkoihin lisää.

Sitten oli vähän tarkoitus tehdä yhteenvetoa viime vuodesta ja suunnitella tulevaa vuotta. Ahkeran treenamiseen ja uuden perheenjäsenen saapumisen lisäksi viime vuonna käytiin Hessun kanssa kerran hakukokeissa, joista heti kakkostulos ja koulutustunnus. Lisäksi käytiin viisi kertaa tokokokeissa, joista tuloksena 1x ykköstulos alokasluokasta, 2x ykköstulos avoimesta ja 2x kakkostulos avoimesta luokasta. Sen lisäksi Hessu luonnetestattiin hyvin pistein. Ei mikään huonosti mennyt vuosi siis. :) Tulevana vuonna olisi tarkoitus saada se viimeinen ykköstulos ja koulutustunnus tokon avoimesta luokasta sekä tavoitella koulutustunnusta myös haun avoimesta luokasta. Se, kuinka paljon päästään tänä vuonna etenemään peltojäljen suhteen riippuu paljon treenimahdollisuuksista, tuskin vielä kuitenkaan kokeisiin asti päästään tänä vuonna.

Piinan suhteen ensimmäinen lukkoon lyöty asia tälle vuodelle on Vaasan näyttely, jonne mennään ensimmäistä kertaa hakemaan tytöstä arvostelu. Mahdollisesti Piinan kanssa voisi tänä vuonna käydä vielä ainakin toisessakin näyttelyssä, ehkä odottaa ensin että vaadittu 15 kk ikää on täynnä ja sitten menee hakemaan sen valionarvoon tarvittavan vähintään H:n, niin on sitten se valmiiksi plakkarissa. ;) Toinen asia, mikä luultavasti tulee Piinan kanssa tälle vuodelle on BH-kokeen suorittaminen. En toisaalta halua edetä pitkien palkkaamattomien pätkien kanssa liian nopeaa eli luultavasti koe olisi edessä vasta syksyllä, jos ei jopa mene vasta seuraavalle vuodelle. Tokon alokasluokkaan Piina olisi varmasti valmis jo aikaisemminkin mutta toisaalta en ole varma haluanko käyttää aikaa tokon treenaamiseen, vai mielummin keskittyä pk-puolen juttuihin ja mahdollisesti agilityyn, joka on hieman alkanut kiinnostaa. Lisäksi Piinalla tulee tämän vuoden aikana tarpeeksi ikää lonkkakuviin ja aikuisiän silmätarkastuksenkin voisi tehdä, mutta niistä pitää jutella tarkemmin kasvattajan kanssa.

Lopuksi vielä muutama kuva ilmaisutreeneistä, kuvat on ottanut Jukka Ritola. Ensimmäisessä kahdessa kuvassa Hessu ja sen jälkeen Piina.