lauantai 25. tammikuuta 2014

Suunnitelmia vuodelle 2014

Blogi on viettänyt hiljaiseloa jonkin aikaa. Sillä välin on koiramäärä kuten myös ihmismäärä taloudessa tuplaantunut. ;) Piinan ja Hessun lisäksi vauhtia ja vaarallisia tilanteita arkeen tarjoavat Basenjiherrat Lego ja Duplo, jotka ovat myös saaneet blogiin omat sivunsa. Hessulle sopii maalla asuminen hyvin ja se lämpenee hitaasti mutta varmasti basenjipoikiinkin, toistaiseksi oleilevat vielä sisällä ollessaan portin erottamana. Piina nauttii kun on saanut itselleen kaksi poikaystävää lisää ja on aina joku jolta saa halutessaan huomiota. Duplo 2-vee on erittäin vauhdikas ja äänekäs tapaus. Lego 4-vee vähän rauhallisempi. Piina on silminnähden rauhoittunut kun ei olekaan enää perheen kuopus.

Niin, niitä suunnitelmia vuodelle 2014. Tärkein suunnitelma taitaa olla pikkupiinojen maailmaan saattaminen. Juoksuja odotellaan keväälle. Uroksia on kasvattajan kanssa mietitty läpi monia. Kun valinta on tehty niin siitä kyllä kerrotaan aikanaan tääläkin. Piinalle ei paljon muita suunnitelmia tälle vuodelle sitten mahdukkaan. Treeniä, mahdollisuuksien mukaan haun lisäksi myös peltojälkeä. Tokokoetta olen myös miettinyt alkuvuodelle sekä Seinäjoen ryhmänäyttelyä. Jos pentusuunnitelmat eivät toteudu niin sitten ehditään enemmän.

Hessu taitaa jäädä eläkkeelle kisahommista ja treenailee tästä lähin vain omaksi iloksi. :) Duplon kanssa voisi käydä näyttelyn tai pari ja luonnetestiin se olisi myös hauska viedä. Isännän (ja vähän myös emännän, ainakin etsittävän roolissa) projekti on opettaa Duplo tunnistejäljelle. Siitä myöhemmin lisää. :) Itselle on ollut mielenkiintoista tutustua aivan uudenlaiseen rotuun. Tykkään ;)


Kuvassa Piina ja Basenjit Pallas-hetta-vaelluksella viime toukokuussa.